latinica  ћирилица
07/04/2020 |  19:49 | Autor: SRNA

Podgorica: Pritvor za osam lica zbog kršenja mjera

Podgorička policija sprovela je u pritvor osam lica zbog kršenja više privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se navodi da su službenici policije u subotu, 4. aprila, postupajući na osnovu informacije, u mjestu Kučka korita, kontrolom objekta zatekli lica čiji su inicijali Lj.I. /26/, Đ.Č. /26/, A.V. /29/, S.B. /25/, D.R. /27/, L.I. /22/, S.I. /23/ i Đ.Ž.

- Njih sedam je uhapšeno te večeri, dok je Đ.Ž. uhapšen dan kasnije jer nije zatečen na licu mjesta - dodaje se u saopštenju.

Oni su prekršili više privremenih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, i sumnjiče se za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Službenici podgoričke policije su, kako je saopšteno, sproveli u karantin Lj.M. /59/ i protiv nje podnijeli krivičnu prijavu zbog kršenja mjere kućne samoizolacije.

Iz policije navode da je Lj.M. napustila adresu predviđenu za kućnu samoizolaciju.

- Protiv nje je nadležnom tužiocu podnesena krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti - navodi se u saopštenju.