latinica  ћирилица
08/04/2020 |  13:17 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Kotor Varoš: Osuda napada na šefa karantina

Opštinski Štab za vanredne situacije Kotor Varoš osudio je neprimjereno ponašanje lica koje je udarilo šefa lokalnog karantina u hotelu "Sveti Petar" i pozvao na odgovorno ponašanje svih osoba kojima je izrečena mjera karantinskog smještaja.
Kotor Varoš - Štab za vanredne situacije - Foto: SRNA
Kotor Varoš - Štab za vanredne situacijeFoto: SRNA

O ovom slučaju, koji se dogodio juče, obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nanošenje tjelesne povrede, te da, nakon kompletiranja predmeta i medicinske dokumentacije oštećenog, Tužilaštvu bude dostavljen izvještaj.

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Kotor Varoš konstatovano je da je na području ove opštine 70 osoba testirano na virus korona i da trenutno ima šest zaraženih.

Iz kućne izolacije izašlo je 296 ljudi, a njih 183 je pod zdravstvenim nadzorom.

U karantinu je smješteno 16 lica i sva su pod zdravstvenim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon".

Iz Policijske uprave Banjaluka jutros je saopšteno da su juče u 11.55 časova pripadnici kotorvaroške policije postupili po prijavi da je u sali hotela "Sveti Petar", gdje je privremeni karantin za lica sa područja opštine Kotor Varoš, lice M.B. koje je tu smješteno fizički napalo šefa karantina tako što mu je zadalo udarac u lice.