latinica  ћирилица
08/04/2020 |  14:02 | Autor: SRNA

Opština Istočna Ilidža uplatila 1.500 KM u Fond solidarnosti

Opština Istočna Ilidža uplatila je iz budžeta 1.500 KM u Fond solidarnosti Republike Srpske za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.
Istočna Ilidža - Foto: ilustracija
Istočna IlidžaFoto: ilustracija

U saopštenju se pojašnjava da je izdvajanje u korist Fonda solidarnosti Republike Srpske zasnovano isključivo na principu doborovoljnosti i svaki zaposleni donosi odluku samostalno i po svojoj volji da li će se odreći dijela plate i u kom iznosu.

Načelnik opštine Marinko Božović odlučio je da se u narednih šest mjeseci odrekne 10 odsto od svog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

- Svakodnevno komuniciram sa predstavnicima opštinskog Crvenog krsta. Situacija u vezi sa virusom korona je pogodila brojne sugrađane, posebno one koji se nalaze na njihovoj evidenciji. Zbog toga, a imajući u vidu da su stanovnici Istočne Ilidže moj prioritet, u narednih šest mjeseci odreći ću se 10 odsto od svog ličnog primanja u korist Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža - naveo je Božović.

Takođe, predstavnici izvršne vlasti opštine odlučili su da se odreknu dijela svojih primanja u korist Fonda solidarnosti i Opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Anketa o dobrovoljnom izdvajanju je sprovedena i među zaposlenima, koji su se izjasnili da dio sredstava žele usmjeriti u Fond solidarnosti, a dio Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Istočna Ilidža.

- Kako je suština da se izdvajanje vrši na dobrovoljnoj osnovi, kao načelnik opštine mogu reći da sam ponosan na svoje zaposlene koji su još jednom pokazali solidarnost - dodao je Božović.