latinica  ћирилица
08/04/2020 |  15:48 ⇒ 15:56 | Autor: SRNA

"Baštionik": I kad je najteže, budimo ljudi

Srbsko sabranje "Baštionik" u Banjaluci pokrenulo je svoju tradicionalnu dobrotvornu akciju "Budimo ljudi", koja se ove godine realizuje na izmijenjen način i u uslovima pandemije virusa korona.
Srbsko sabranje, Baštionik -
Srbsko sabranje, Baštionik

Iz "Baštionika" je saopšteno da je ovogodišnja Vaskršnja akcija "Budimo ljudi" posvećena najugroženijima od ove savremene pošasti, kao što su porodice sa više djece, samohrani roditelji, bolesni.

"Pomoć se prikuplja u hrani, kao što je brašno, ulje, tjestenina, riža, pasulj, konzervirana hrana, suhomesnati proizvodi, slatkiši, te sredstvima za higijenu, ali i novcu", navodi se u saopštenju.

Novčana sredstva mogu se uplatiti na žiro račun Baštionika 567-241-27000282-31 sa naznakom Donacija – Budimo ljudi, ili putem pejpal naloga.

- Građani priloge mogu ostaviti u jednoj od naših kutija koje se nalaze u pravoslavnim hramovima na teritoriji grada ili predati našim aktivistima uz evidentiranje priloga putem priznanice - navodi se u saopštenju.

Za detaljniji dogovor oko preuzimanja i prevoza pomoći u namirnicama, kao i prijedlozima ili dodatnim informacijama građani mogu dobiti na brojeve telefona 065/526-873, 065/792-341 ili putem imejl adrese info@bastionik.org.

Iz "Baštionika" su naveli da Vaskršnja dobrotvorna akcija prikupljanja pomoći za najsiromašnije porodice i ove godine svim ljudima dobre volje pruža mogućnost da postanu mali-veliki dobrotvori.

- Baštionik, uz blagoslov episkopa banjalučkog Јefrema, nastavlja sa tradicijom prikupljanja pomoći i pomaganja najugroženijima - navodi se u saopštenju.