X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
08/04/2020 |  18:50 ⇒ 18:51 | Izvor: SRNA

Obezbijeđena repatrijacija državljana Holandije iz BiH

Savjet ministara danas je donio odluku o privremenom otvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo radi odlaska državljana Holandije iz BiH koji će biti organizovan sutra letom Sarajevo–Amsterdam.
Savjet ministara - Foto: klix.ba
Savjet ministaraFoto: klix.ba

Iz Savjeta ministara saopšteno je nakon današnje 11. vanredne, telefonske sjednice da su putnici obavezni pridržavati se uputstava i naredbi nadležnih tijela BiH /graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi/.

- Nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, uključujući i repatrijaciju stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko–konzularnih predstavništava drugih država - navodi se u saopštenju.

Prethodno je na današnjoj 10. vanrednoj, telefonskoj sjednici Savjeta ministara odlučeno da privremeno bude otvoren Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana BiH iz Londona i prebacivanja državljana Švedske iz BiH.

- Državljani BiH na sarajevski aerodrom trebalo bi da stignu sutra avionskim letom London-Sarajevo-Podgorica-Sarajevo-London - saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se dodaje da je u povratku planirano prebacivanje državljana SAD na relaciji Sarajevo–London.

Repatrijacija državljana Švedske iz BiH planirana je za petak, 10. april, avionskim letom Sarajevo–Geteborg.

Liste putnika će biti dostavljene nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a putnici su obavezni da se pridržavaju svih naredbi nadležnih organa BiH /graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi/.