X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
08/04/2020 |  20:05 ⇒ 20:06 | Izvor: SRNA

Ajdinović: Istekle mjere za 385 rješenja o izolaciji

Mjere za 385 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori ističu danas, saopštio je direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović.
Anis Ajdinović (foto: T.S. / klix.ba) -
Anis Ajdinović (foto: T.S. / klix.ba)

On je naveo da je zaključno sa jučerašnjim danom za 15.335 lica istekao period obavezne izolacije u trajanju od 14 dana, saopšteno je iz Uprave.

Ajdinović je napomenuo da su federalni inspektori, zaključno sa jučerašnjim danom, na graničnim prelazima u Federaciji BiH izdali ukupno 23.780 rješenja o četrnaestodnevnoj izolaciji, a samo tokom jučerašnjeg dana 436 rješenja.

Mjerama i nadzorom, prema dosadašnjim podacima, obuhvaćeno je i ukupno 2.851 lice - državljanin BiH sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a koji su u BiH ušli preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH.

- Isto je učinjeno i za 294 lica, državljana BiH sa prebivalištem na području Brčko distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko distrikta - rekao je Ajdinović.

Ajdinović je naglasio da kantonalni policijski organi svakodnevno kontrolišu lica kojima su federalni sanitarni inspektori izdali rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor/obaveznu izolaciju, te da je u tom smislu Federalnoj upravi za inspekcijske poslove do sad dostavljeno ukupno 418 zbirnih službenih zabilješki o nepoštovanju izrečenih mjera, a protiv 64 lica biće pokrenuti prekršajni postupci.

Vezano za kontrolu formiranja i kretanja cijena u FBiH, Ajdinović je rekao da je na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona danas izvršeno osam inspekcijskih i dva kontrolna nadzora, tokom kojih je utvrđeno sedam prekršaja za koje će biti podneseni prekršajni nalozi od ukupno 8.700 KM.