latinica  ћирилица
08/04/2020 |  20:29 | Autor: SRNA

Brnabić: Razmišlja se i o zatvaranju velikih firmi na sedam do 14 dana

U okviru potencijalnih novih restriktivnih mjera protiv epidemije virusa korona Vlada Srbije razmišlja o zatvaranju velikih firmi na sedam do 14 dana, rekla je premijer Ana Brnabić.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

- Razmišljamo o zatvaranju žarišta, kao što su Beograd, Niš i Novi Pazar, i o zatvaranju velikih firmi na sedam ili 14 dana, ali to bismo teško izdržali i zato još ne donosimo takve mjere - rekla je ona.

Ona je istakla da se struka zalaže za 24-časovni karantin i dodala da postoje još neki dodatni koraci koji mogu da se preduzmu, ali koji se ne donose, jer bi bilo teško izdržati njihove posljedice.

- Pažljivo odmjeravamo restriktivne mjere. Trudimo se da to ne uradimo, jer su one važne za ekonomiju zemlje - rekla je Brnabićeva večeras za TV "Prva" poslije sjednice Kriznog štaba.

Ona je ponovila da je donesena odluka da se produži policijski čas vikendom, a da se razmatra kako primijeniti izuzetak za poljoprivrednike, kako bi mogli da obrađuju svoje njive.

Brnabićeva je potvrdila da će policijski čas trajati od petka u 17.00 do ponedjeljka u 5.00 časova ujutru.

- Čini mi se da je sve bolje, ali vikendi zaista jesu najporažavajući, jer vidite ljude kako se druže, voze bicikle, razgovaraju i vi znate da ćemo imati skok u broju pozitivnih i da će se to vidjeti u narednih pet-šest dana - rekla je ona.