latinica  ћирилица
09/04/2020 |  07:51 ⇒ 08:04 | Autor: SRNA

Privremeno otvoren sarajevski aerodrom

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će biti privremeno otvoren radi odlaska državljana Holandije iz BiH, te povratka državljana BiH iz Londona.
Aerodrom Sarajevo - Foto: klix.ba
Aerodrom SarajevoFoto: klix.ba

Iz Savjeta ministara saopšteno je nakon jučerašnje 11. vanredne, telefonske sjednice da će državljani Holandije napustiti BiH letom Sarajevo-Amsterdam, te da su putnici obavezni pridržavati se uputstava i naredbi nadležnih tijela BiH /graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi/.

- Nadležni organi u BiH preduzimaju mjere i aktivnosti s ciljem omogućavanja obavljanja letova u humanitarne svrhe, uključujući i repatrijaciju stranih državljana koji napuštaju BiH na zahtjev diplomatsko–konzularnih predstavništava drugih država - navodi se u saopštenju.

Prethodno je juče na 10. vanrednoj, telefonskoj sjednici Savjeta ministara odlučeno da privremeno bude otvoren Međunarodni aerodrom Sarajevo, radi povratka državljana BiH iz Londona i prebacivanja državljana Švedske iz BiH.

- Državljani BiH na sarajevski aerodrom trebalo bi da stignu danas avionskim letom London-Sarajevo-Podgorica-Sarajevo-London - saopšteno je iz Savjeta ministara.

U saopštenju se dodaje da je u povratku planirano prebacivanje državljana SAD na relaciji Sarajevo–London.

Repatrijacija državljana Švedske iz BiH planirana je za sutra avionskim letom Sarajevo-Geteborg.

Liste putnika će biti dostavljene nadležnim organima BiH prije polijetanja aviona, a putnici su obavezni da se pridržavaju svih naredbi nadležnih organa BiH /graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi.