latinica  ћирилица
09/04/2020 |  15:05 ⇒ 21:18 | Autor: RTRS

U Banjaluci zabrana okupljanja na novim lokacijama (FOTO/VIDEO)

Kastel, Kampus i nekolko stadiona biće zatvoreni. Na tim mjestima primjećen je takođe veći broj okupljanja građana i zbog toga je donesena odluka o njihovom zatvaranju, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.
Igor Radojičić i Nevena Todorović - Foto: RTRS
Igor Radojičić i Nevena TodorovićFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da su u gradu 232 lica zaražena virusom korona, da je situacija pod kontrolom, ali da će zbog okupljanja građana biti zatvorene navedene lokacije.

- Od 19. marta do danas zadržava se isti trend, što je, s jedne strane, dobra informacija jer nema eksplozivnog rasta zaraze. I dalje se nalazimo u usponskoj fazi epidemije i ne možemo govoriti da je Banjaluka stigla do njenog vrhunca - rekao je Radojičić u obraćanju javnosti nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Radojičić je istakao da će dodatno biti kontrolisani objekti i ustanove od posebnog interesa.

Radojičić je upozorio da, s obzirom da se bliže katolički Uskrs, pravoslavni Vaskrs, Đurđevdan i Prvi maj, postoji mogućnost da u narednom periodu budu donesene još neke restriktivne mjere.

On je podsjetio da je utorkom i petkom, od 7.00 do 10.00 časova, i dalje na snazi zabrana kretanja za lica mlađa od 65 godina.

Iz Štaba i poziv građanima na disciplinu i poštovanje mjera, koje, prema važećim odlukama, traju do 13. aprila.