latinica  ћирилица
09/04/2020 |  17:55 | Autor: SRNA

Adžić demantovao da se nije pridržavao mjera izolacije

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potvrdio je Srni da je bio u kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, ali i demantovao tvrdnje odbornika PDP-a u Skupštini grada Radislava Dončića da se nije pridržavao mjera izolacije.
Zoran Adžić - Foto: SRNA
Zoran AdžićFoto: SRNA

- Kada je testiranjem utvrđeno da je na virus korona pozitivan direktor Turističke organizacije Gradiška Miloš Vujinić, sa kojim sam bio u kontaktu 17. marta, testiran sam 28. marta i test je bio negativan. Gradski sanitarni inspektor mi je izdao rješenje o kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana od dana kontakta sa zaraženim. To sam ispoštovao i nisam se nigdje kretao - naveo je Adžić.

On je dodao da je sa Vujinićem isti dan u kontaktu bila i zamjenik gradonačelnika Dragana Ilić, koja je na testiranju bila negativna i nakon toga ispoštovala mjeru kućne izolacije.

Adžić je rekao da je policiji podnio prijavu protiv Dončića, jer je na društvenoj mreži "Fejsbuk" širio neistine o ovom slučaju.

- Kako čovjek da se osjeća kada neko za vas tvrdi da hodate po gradu i širite zarazu? Za sve postoje dokazi kod nadležnih medicinskih službi i inspekcijskih organa, a sve ovo dokazuje ko su PDP i Dončić. Njega ne interesuju istina i činjenice. Nije ga bilo nigdje četiri sedmice borbe protiv virusa korona i sada se pojavljuje šireći neistine - naglasio je Adžić.

Zbog objave na Fejsbuku da je gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić bio u stalnom kontaktu sa osobom zaraženom virusom korona, a da se nije pridržavao mjera izolacije, odborniku PDP-a u Skupštini grada Gradiška Radislavu Dončiću, koji je predsjednik Gradskog odbora ove stranke, policija je izdala prekršajni nalog sa kaznom od 1.000 KM.

Prekršajni nalog je obrazložen širenjem panike na društvenim mrežama, saopšteno je iz PDP-a.

Dončić je najavio da će se sa Adžićem vidjeti na sudu jer će protiv njega podnijeti prijavu, te da prekršajni nalog nije prihvatio i da za svoje tvrdnje ima i svjedoke.