latinica  ћирилица
09/04/2020 |  19:37 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

Turkovićeva potpisala Sporazum za zajedničku nabavku protivmjera

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisera Turković danas je potpisala Sporazumu o zajedničkoj javnoj nabavci za nabavku medicinskih protivmjera.
Bisera Turković - Foto: SRNA
Bisera TurkovićFoto: SRNA

- Sporazum su već potpisale zemlje članice EU i kao takav ponuđen je zemljama Zapadnog Balkana na potpis - saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

U saopštenju se dodaje da se Sporazumom uspostavlja Upravni odbor za zajedničku nabavku, te bi BiH trebalo da u roku od 14 dana dostavi Komisiji imena i kontakt podatke za člana Odbora, njegovog zamjenika i jednog savjetnika.

Prethodno je Predsjedništvo BiH, zbog stanja prirodne ili druge nesreće izazvanog epidemijom virusa korona, dalo pristanak da se Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera primjenjuje privremeno do okončanja postupka ratifikacije.

Ovom odlukom propisuju se pristupanje i pristanak BiH na Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci medicinskih protivmjera, s tim da se međunarodni ugovor privremeno primjenjuje do okončanja postupka ratifikacije, te davanja ovlaštenja ministru spoljnih poslova u Savjetu ministara da potpiše sporazum.