latinica  ћирилица
10/04/2020 |  11:55 ⇒ 14:49 | Autor: SRNA

Dodik: Uskrs proslaviti sa najbližim u miru, radosti i vjeri u bolje sutra

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom predstojećeg Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik Hristovog Uskrsnuća proslave u miru, blagostanju i radosti sa svojim najbližim.
Milorad Dodik - Foto: Twitter
Milorad DodikFoto: Twitter

- Ovaj najveći hrišćanski praznik prilika je da iskažemo i najveće hrišćanske vrline kao što su mir, ljubav i poštovanju među svim ljudima dobre volje, a kojih nikada ne smijemo da se odreknemo. Te vrijednosti su dio hrišćanskog naroda i radi izgradnje tolerantnijeg društva u BiH moramo stalno da ih se pridržavamo za dobrobit svih njenih naroda - istakao je Dodik u čestitki.

Srpski član Predsjedništva poželio je svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti da radosni praznik Hristovog uskrsnuća, koji slavi novi život, vjeru i nadu u bolje sutra, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumijevanja, solidarnosti i tolerancije među ljudima i narodima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs i da predstojeće praznične dane s obzirom na epidemiju virusa korona obilježite skromno u krugu svojih najbližih kako bi sačuvali i sebe i njih - poručio je Dodik u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Puljiću povodom predstojećeg praznika Uskrsa.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti u nedjelju, 12. aprila, proslavljaju Uskrs.