latinica  ћирилица
10/04/2020 |  12:06 ⇒ 14/04/2020 | 16:05 | Autor: SRNA

Radojičić: Uskrs kao simbol pobjede života da da snagu za istrajavanje u izazovima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić čestitao je Uskrs vjernicima katoličke vjeroispovijesti, ističući da taj praznik ove godine proslavljaju u vrijeme velikih izazova koje treba posmatrati kao još jedan način iskušenja i jačanja volje i svijesti o značaju pažnje jednih prema drugima, solidarnosti i ljubavi čovjeka prema čovjeku.
Igor Radojičić (foto:banjaluka.rs.ba) -
Igor Radojičić (foto:banjaluka.rs.ba)

- Sve su to, na kraju krajeva, neki od osnovnih principa hrišćanstva kakve svi mi hrišćani u sebi treba da njegujemo tokom našeg postojanja u ovozemaljskom svijetu. Ne treba da zaboravimo da u ovom trenutku ta pažnja i solidarnost spasavaju živote - navedeno je u čestitki gradonačelnika Banjaluke.

Čestitka je upućena nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom monsinjoru Franji Komarici, sveštenicima i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

- U nadi da će nam Uskrs, kao simbol pobjede života, dati novu snagu da istrajemo u ovom periodu punom izazova, te biti putokaz i izvor nade za bolju budućnost svih nas, srdačno Vas pozdravljam - naveo je Radojičić u čestitki.

Vjernici katoličke vjeroispovijesti će u nedjelju, 12. aprila, proslaviti Uskrs.