latinica  ћирилица
10/04/2020 |  12:59 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Kod Livna poginulo četvoro mladih

Četiri osobe između 19 i 21 godine poginule su, a dvije su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći u mjestu Kovačić na magistralnom putu Livno - Bosansko Grahovo.
Saobraćajni udes kod Livna - Foto: klix.ba
Saobraćajni udes kod LivnaFoto: klix.ba

To je potvrdio portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

On je je naveo da su u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć u 23.15 časova, učestvovala dva automobil, prenose Nezavisne.

Prema njegovim riječima, dvije osobe su preminula na mjestu događaja, a dvije u kantonalnoj bolnici u Livnu usljed teških povreda.

Nesreća se dogodila kada su se direktno sudarili terenac land rover i golf.

Ј. M. (rođen 1999. godine u Livnu), koji je vozio golf je smrtno stradao na mjestu, kao i suvozačica S. V. (rođena 2000. godine).

Putnici u golfu V. V. (rođen 2000. godine u Livnu) i I. R. (rođena 2001. godine u Livnu), prevezeni su u Kantonalnu bolnicu u Livnu, gdje su od zadobivenih povreda preminuli.

Drugi učesnik nesreće je T. P. (rođen 1974. godine) u Livnu koji je upravljao land roverom. On je zadobio lakše povrede. Kao suvozač u Land Roveru nalazio se I. Š. (rođen 1982. godine u Livnu), koji je zadobio teže povrede, koje su mu sanirane u Kantonalnoj bolnici u Livnu, prenosi portal Kliks.