latinica  ћирилица
10/04/2020 |  13:53 ⇒ 14:00 | Autor: SRNA

Ključni strpljenje, solidarnost, disciplina i zajedništvo

Strpljenje, solidarnost, disciplina i zajedništvo biće od ključnog značaja za savladavanje krize uzrokovane virusom korona u narednim sedmicama, izjavio je danas supervizor za Brčko Distrikt Majkl Skenlan.
Majkl Skenlan (foto: nula49.com) -
Majkl Skenlan (foto: nula49.com)

- Duboko me rastužila vijest o prvom smrtnom slučaju usljed virusa korona u Brčkom i želim izraziti saučešće porodici preminulog. Ova tužna činjenica nas podsjeća na to koliko teške posljedice mogu biti. Kovid-19 je nevidljiva prijetnja koja nas sve ugrožava - rekao je Skenlan, koji je i prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH.

Skenlan je istakao da je jedini način za zaštitu samih sebe, najmilijih, prijatelja, komšija i cjelokupne zajednice strogo pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i ostanak u izolaciji ukoliko je to neophodno, saopšteno je iz OHR-a.

- To će biti još teže kada nas proljetno vrijeme i sunčani dani budu mamili da izađemo iz kuća, posebno za porodice sa malom djecom, kao što i sam dobro znam. Ali, sada je od suštinskog značaja da učinimo sve da se ne zarazimo i ne prenosimo virus korona - poručio je Skenlan.

On je naglasio da ukoliko širenje zaraze bude zaustavljeno i izbjegnuto izbijanje bolesti, ova kriza biće prebrođena brže i bez novih žrtava.

- Ukoliko se ne zaustavi, zdravstveni sistem će biti opterećen, kriza će se nastaviti, a ekonomski poremećaji biti veći. Vlada i Skupština distrikta i svi javni službenici u Brčkom su napravili odličan posao, kako po pitanju hitnih mjera, tako i kroz stvaranje uslova za ublažavanje ekonomskih posljedica - ocijenio je Skenlan.

Skenlan je pozvao vlasti distrikta da ostanu fokusirani i predani, da podrže jedni druge i nastave služiti kao primjer svakom građaninu, da urade ono što se od njih očekuje.

- Niko ne tvrdi da su dugoročno distanciranje i izolacija jednostavni. Ali, ukoliko se širenje virusa korona zaustavi, biće sasvim dovoljno prilike da uživamo u ljetu i da se vratimo poslu na otvaranju dobrih radnih mjesta u privatnom sektoru u distriktu i poboljšanju kvaliteta života za sve. Uvjeravam vas da se ja pridržavam pravila, skupa sa mojom porodicom i svim kolegama u OHR-u - rekao je Skrnlan.

On je pozvao da građane da slijede uputstva nadležnih i izrazio nadu da će svi u Brčkom nastaviti da to čine za dobrobit cjelokupne zajednice.