latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:25 ⇒ 14:29 | Autor: SRNA

Mitrović, Radončić i Turkovićeva čestitali Uskrs

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i zamjenik ministra Nedžad Branković čestitali su Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, sveštenstvu Nadbiskupije, kao i svim katolicima u BiH i širom svijeta, uz želje da ovaj praznik proslave u miru i radosti, zajedno sa svojim najbližima.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

- Želimo da ovaj praznik nade i ponovnog rođenja, koji svima daje nadu za bolje sutra, provedete sa svojim porodicama u dobrom zdravlju, sreći i međusobnom razumijevanju - navodi se u zajedničkoj čestitki Mitrovića i Brankovića.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić čestitao je Uskrs zaposlenima u Ministarstvu, policijskim agencija u BiH, te svim katolicima u zemlji.

- Živimo u vremenu punom izazova - zdravstvenih i bezbjednosnih, koje uz odgovornost, razumijevanje i požrtvovanost možemo zajedno prebroditi. Zbog toga neka ovaj veliki praznik, koji simbolizuje nadu i vjeru u budućnost, bude svima nadahnuće za jačanje solidarnosti, činjenje dobrih djela i u vremenu pandemije brigu za naše i zdravlje ljudi oko nas - navodi se u Radončićevoj čestitki.

Povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, čestitku nadbiskupu Vinku Puljiću uputila je i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, koja je čestitala i predsjedniku Јevrejske zajednice BiH Јakobu Finciju najveći jevrejski praznik Pesah.

- U ime Ministarstva i u svoje lično ime, Vama i svim građanima BiH katoličke vjeroispovijesti u zemlji i inostrastvu, upućujem srdačne čestitke i želje da predstojeće blagdanske dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i blagostanju - ističe se u čestitki Turkovićeve upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom.

Ona je izrazila nadu da će se svi u BiH, ali i širom svijeta, u ovim burnim i neizvjesnim danima uzrokovanim virusom korona, mnogo više i bolje uzajamno razumijevati, pomagati i olakšavati ove trenutke velikog iskušenja.