latinica  ћирилица
10/04/2020 |  14:37 | Autor: SRNA

Svi Dubičani izliječeni i stigli kućama

Јoš dvoje Dubičana izliječeno je od infekcije virusom korona i oni su stigli svojim kućama nakon boravka u republičkom karantinu u Studentskom domu u Banjaluci.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Izliječenje svih Dubičana, kod kojih je bila potvrđena infekcija, medicinski je konstatovano nakon dva uzastopna negativna nalaza testiranja na prisustvo virusa korona, ali su obavezni da iz preventivnih razloga i na osnovu rješenja republičkih sanitarnih inspektora u kućnoj izolaciji provedu još 14 dana.

Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici u odnosu na juče je nepromijenjena, a pod zdravstvenim nadzorom su 64 osobe.

- Ni u posljednja 24 časa nije bilo novih zaraženih, a čekamo nalaze za osobe koje su upućene na testiranje - potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević.

Karantin formiran u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici i jutros su napustile dvije osobe, koje su tu bile više od sedam dana i koje su testirane i negativne na prisustvo virusa korona.

U tom karantinu, prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica, danas boravi 18 lica.

Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je sedam lica u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su mjeru izolacije i tako pokazali ličnu i društvenu odgovornost.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica podsjećaju da i sadašnja povoljnija epidemiološka situacija sve građane obavezuje na disciplinu i strogo sprovođenje preventivnih i zaštitnih mjera koje su na snazi u uslovima epidemije virusa korona.