latinica  ћирилица
10/04/2020 |  15:32 ⇒ 15/02/2021 | 09:06 | Autor: SRNA

Milunović: Srpska uz ljekara Miodraga Lazića iz Niša

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović uputio je telegram podrške ljekaru Miodragu Laziću iz Niša, oboljelom od virusa korona, poručivši da je cijela Srpska ovih dana uz njega jer je dao nemjerljiv doprinos u njenoj odbrani, slobodi i opstanku.
Duško Milunović - Foto: RTRS
Duško MilunovićFoto: RTRS

- Svojom pribranošću, neustrašivošću, humanošću, u najtežim trenucima odbrambeno-otadžbinskog rata, ali, prije svega, stečenom vještinom doktorske profesije, spasili ste brojne, gotovo izgubljene živote boraca Vojske Republike Srpske. To nismo i nećemo nikad zaboraviti"+ - istakao je Milunović u telegramu podrške.

Milunović je izrazio uvjerenje da će Lazić naći snagu, koju ima, i uskoro izaći kao pobjednik.

- Vjerujemo da je to moguće i da ćemo se, cijenjeni naš doktore, uskoro u dobrom zdravlju i raspoloženju, vidjeti u našoj i vašoj Republici Srpskoj - navodi se u Milunovićevom telegramu podrške.

Miodrag Lazić, srpski hirurg, ljekar niškog Kliničkog centra, koji je spasio nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog vijeka, obolio je od korona virusa.

Lazić je hirurgiju specijalizirao na Vojnomedicinjskoj akademiji u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postao jedan od najmlađih hirurga.

Potom je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra, gdje i danas radi.