latinica  ћирилица
10/04/2020 |  18:20 ⇒ 19:30 | Autor: RTRS

DNEVNIK 2: U protekla 24 časa u Srpskoj potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze

U Dnevniku 2 gledajte:
Dnevnik 2 - Foto: RTRS
Dnevnik 2Foto: RTRS

- U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze virusom korona, prvi slučajevi zabilježeni u Trebinju i Srebrenici - broj izliječenih porastao na 102!

- Medicinski tim, koji je iz Rusije stigao u Srpsku, počinje dezinfekciju zdravstvenih ustanova i karantina, u kojima borave lica pozitivna na virus- prva dezinfikovana ustanova banjalučki Dom zdravlja!

- Predsjednica Željka Cvijanović, na prijedlog Vlade, donijela pet uredbi sa zakonskom snagom- policija neće postupati po uredbi o zabrani izazivanja panike i širenja lažnih vijesti, osim po prijavi građana!

- Banjalučka skupština grada na vanrednoj sjednici odobrila paket ekonomskih mjera za pomoć lokalnim privrednicima i poljoprivrednicima- za set od 13 mjera obezbijeđeno 3,5 miliona maraka!

- U Srbiji počeo najduži policijski čas od uvođenja vanrednih mjera- građani tokom čitavog vikenda ne mogu napuštati svoje domove- Vučić očekuje ukidanje vanrednog stanja do kraja aprila.

- Ni pandemija virusa korona ne može ujediniti političare u BiH- još nema dogovora o raspodjeli novca od aranžmana sa MMF-om. Stranke podijelio i prijedlog CIK-a o odgađanju lokalnih izbora.

Dnevnik je na programu u 19.30, a možete ga gledati i na našem portalu.