latinica  ћирилица
10/04/2020 |  21:04 | Autor: SRNA

Inicijativa za održavanje virtuelnog koncerta "Parada pobjede"

Koordinacioni savjet ruskih sunarodnika u Hrvatskoj predložio je da se u vrijeme obilježavanja 75 godina od pobjede nad fašizmom, održi sveeropski koncert "Parada pobjede" u virtuelnom formatu, s obzirom na pandemiju virusa korona.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

U većini zemalja u svijetu sprovodi se niz aktivnosti na obilježavanju 75 godina od pobjede nad fašizmom, među kojima su razni konkursi vezani za pjevanje, ples, književnost, pozorište i vizuelnu umjetnost, saopšteno je iz ruske agencije Rosotrudničestvo.

U Hrvatskoj je, kako se navodi, uz podršku predstavništva Rosotrudničestva organizovan onlajn konkurs čitalaca pod nazivom "Dan pobjede", koji je počeo u martu.

S obzirom na to da je cilj koordinacionih savjeta u svim zemljama konsolidacija zajedničkog rada uz podršku ruske dijaspore i jačanje veza, Koordinacioni savjet ruskih sunarodnika u Hrvatskoj predložio je da se objedine pobjednici konkursa iz raznih zemalja u veliki praznični virtuelni koncert "Parada pobjede".

U jednom video-koncertu biće sabrani najbolji radovi sa konkursa iz oblasti vizuelne umjetnosti, vokalne, plesne, scenske numere, čitanja stihova i proze na ruskom jeziku.

Pobjednici u raznim kategorijama dobiće mogućnost da nastupe zajedno na virteuelnom koncertu "Parada pobjede" na sajtu i društvenim mrežama sunarodnika i predstavništva Rosotrudničestva.

Inicijativu za održavanje koncerta već su podržali Evropski regionalni koordinacioni savjet i koordinacioni savjeti brojnih zemalja.