latinica  ћирилица
15/04/2020 |  19:58 ⇒ 16/04/2020 | 07:36 | Autor: RTRS

Dodik: Kina pokazala da je prijatelj našeg naroda (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da bi iz Kine trebalo da stigne još opreme koju je Republika Srpska kupila.
Delegacija Srpske - Foto: RTRS
Delegacija SrpskeFoto: RTRS

Dodik je rekao da je poseban problem bilo obezbjeđivanje prevoza robe iz Kine koju je dostavio avio prevoznik iz Etiopije.

- Mjesec dana ekipa najodgovornijih ljudi Srpske se bavi ovim pitanjem. Roba je nabavljena našim novcem, ovaj avion je preletio 18.000 kilometara iz Kine ka Etiopiji da bi došao u Srpsku. Ovaj prevoz smo platili našim sredstvima - rekao je on.

On je istakao da je Republika Srpska uplatila sredstva za nabavku 200 respiratora te da će na raspolaganju imati ukupno 300.

- Svi mobilni timovi širom Srpske imaće mobilne respiratore - rekao je on.

Dodik je zahvalio ambasadoru Kine u BiH Đi Pingu, rekavši da se on pokazao velikim prijateljem srpskog narod, kao i kineska država.

- Nije dovoljno da platite i naručite robu ako nemate podršku kineskih vlasti za isporuku - naglasio je Dodik.

Podsjećamo, na Međunarodni Aerodrom Banjaluka večeras je sletio avion iz Kine sa prvim kontingentom zaštitne medicinske opreme koju je Vlada Republike Srpske kupila za zdravstveni sistem Srpske, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Avion su dočekali premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.