latinica  ћирилица
21/04/2020 |  13:07 | Autor: SRNA

Klokić će putem video-linka prisustvovati sjednici Republičkog štaba

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je Srni da se osjeća odlično i da će danas putem video-linka prisustvovati sjednici republičkog Štaba za vanredne situacije nakon što se poslije 36 dana vratio na posao pošto se oporavio od virusa korona.
Ministar Zlatan Klokić - Foto: Facebook
Ministar Zlatan KlokićFoto: Facebook

- Tokom izolacije sam poštovao sva uputstva nadležnih institucija, prije svega Epidemiološke službe doma zdravlja u Prnjavoru, takođe i dalje poštujem sve preporuke nadležnih u smislu nošenja zaštitne maske i rukovica, kao i držanja distancu - istakao je Klokić.

On je dodao da posao tokom njegovog odsustva nije stao, ističući da se redovno čuo sa svojim pomoćnicima iz Ministarstva i ostalim saradnicima.

Klokić je rekao da će danas putem video-linka prisustvovati sjednici republičkog Štaba za vanredne situacije.

On je podsjetio da je 16. marta testiran, a 17. marta saznao da je pozitivan na virus korona, nakon čega je bio u kućnoj izolaciji, a liječenje nastavio u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci s obzirom na to da je njegovo stanje bilo dobro i da nije imao simptoma.

- Boravio sam u karantinu u Studenstkom centru `Nikola Tesla` i moram da se zahvalim prije svega rukovodstvu koje je omogućilo da uslovi u Studenstkom centru, s obzirom na situaciju, budu jako dobri i da sve prođe u najboljem redu - rekao je Klokić.

On je poručio građanima da se i dalje pridržavaju svih uputstava nadležnih institucija i da poštuju sve preporuke.

- Samo na taj način možemo izaći iz ove situacije što prije i što bezbolnije - istakao je Klokić.

On je zahvalio svim prijateljima, generalnom direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću i svojoj porodici koji su mu, kako je rekao davali veliku podršku tokom perioda oporavka od virusa korona.

Klokić je 5. aprila nakon što su dva uzastopna urađena testa bila negativna pušten iz Studentskog centra "Nikola Tesla" kući u Prnjavor, gdje je proveo još 14 dana u kućnoj izolaciji, a danas se vratio redovnim obavezama.