latinica  ћирилица
22/04/2020 |  07:44 ⇒ 08:59 | Autor: SRNA

Otvaranje "Krajiške kuće" - domaća hrana u centru Banjaluke

U centru Banjaluke danas će biti otvorena "Krajiška kuća" u kojoj će biti plasirano 300 proizvoda od oko 50 proizvođača domaće hrane sa područja grada, rekao je Srni direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.
Krajiška kuća -
Krajiška kuća

- Uprkos vremenskim neprilikama, virusu korona i kratkom vremenskom roku od 40 dana od dana donošenja odluke danas ćemo, kako smo i planirali za Dan grada Banjaluka u podne zvanično otvoriti "Krajišku kuću" - rekao je Ilić.

On je naveo da će "Krajišku kuću" koja se nalazi na ukrštanju ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Teodora Kolokotronisa i Bulevara cara Dušana, u objektu gdje se nekada nalazila prodavnica fabrike obuće "Bosna", otvoriti gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te da će otvaranju prisustvovati i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.

Ilić je rekao da je otvaranje "Krajiške kuće" planirano skromno uz prisustvo medija, bez građana i strogo pridržavajući se svih propisanih mjera zbog epidemije virusa korona.

- Žao mi je što je tako, jer je Dan grada Banjaluka. Međutim, zbog vanrednih mjera obilježićemo to skromno - rekao je Ilić.

On je naveo da će zainteresovanim kupcima biti dostupno oko 300 proizvoda od oko 50 proizvođača domaće hrane sa područja Grada Banjaluka.

- Biće tu suhomesnatih i mliječnih proizvoda, prerađevina voća i povrća, čajeva, meda i sve ono što smo mogli sakupiti od naših domaćih proizvođača će naći svoje mjesto na policama "Krajiške kuće" na zadovoljstvo proizvođača, nas iz Centra i budućih kupaca - rekao je Ilić.

On je dodao da se nada da će kasnije sigurno biti još više prerađivača kojima će "Krajiška kuća" biti veliki motiv da prerade svoje poljoprivredne proizvode i proizvode što više domaće hrane i da "Krajiška kuće" bude uspješan projekat.

- Biće to za građane jedno predivno mjesto u centralnom dijelu grada gdje će moći kupiti sve domaće prerađevine sa naših prostora koje su sigurno kvalitetne. Radi se o mnoštvu delicija koje će od danas biti predstavljeni u "Krajiškoj kući" - rekao je Ilić.

On je rekao da će "Krajiška kuća" biti otvorena u 12.00 časova i da će u narednom vremenskom periodu pridržavati propisanog radnog vremena koje će biti kao i za sve druge trgovačke objekte koji se bave prodajom hrane do 18.00 časova.

- Dok traju mjere vezane za virus korona, "Krajiška kuća" će raditi svakim radnim danom do 18.00 časova, a kasnije će radno vrijeme biti usklađeno sa radnim vremenom "Hercegovačke kuće" - rekao je Ilić.

On je istakao da je na jesen planirano da "Krajiška kuća" bude otvorena i u Trebinju.

U Banjaluci je obilježavanje Dana grada Banjaluka prošle godine počelo otvaranjem prve "Hercegovačke kuće" van Trebinja u kojoj se nalazi oko 500 artikala trebinjskih i hercegovačkih proizvođača.