latinica  ћирилица
22/04/2020 |  22:32 ⇒ 23:08 | Autor: RTRS

Višković: Srpska ima dovoljno medicinske opreme za borbu protiv virusa korona (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Republika Srpska obezbijedila dovoljno opreme za borbu protiv virusa korona.

Višković je izjavio ovo nakon što je u Banjaluku stigao i treći kontigent pomoći Srbije Republici Srpskoj.

On je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Istakao je Republika Srpska raspolaže i dovoljnom količinom testova za virus korona.

On je naglasio da će Republički štab za vanredne situacije donijeti odluku da dio ove opreme bude proslijeđen i u četiri federalne opštine sa većinskim srpskim stanovništvom.

Premijer Srpske je rekao da će Vlada Srpske, možda već sutra, usvojiti akcioni plan koji se odnosi na relaksaciju mjera koje je u proteklom periodu donosio Republički štab za vanredne situacije.

On je dodao da već prve mjere mogu biti relaksirane od 27. aprila, ukoliko epidemiološka situacija ostane kakva je ovih dana.

- Možemo očekivati da ćemo od druge polovine maja relaksirati sve naše mjere i vratiti se normalnom životu, iako ćemo vjerovatno neki duži period morati da se naviknemo da živimo sa virusom korona i da nosimo maske, rukavice i ostalu neophodnu opremu - rekao je Višković.

On je ponovo pozvao građane da poštuju preventivne mjere i da u slučaju eventualne relaksacije mjera vode računa o socijalnoj distanci.

U donaciji se nalaze respiratori, maske, rukavice i ostala medicinska oprema potrebna za borbu protiv virusa korona,.