latinica  ћирилица
23/04/2020 |  17:18 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Mitropolit Amfilohije: Neka me hapse, odavno su u ratu sa Bogom

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se na poziv tužilaštvu zbog prisustva sahrani istoričaru Vladi Јovićeviću može odazvati tek poslije ponedjeljka, 27. aprila, i to jedino na Cetinju, te ocijenio da je ova crnogorska vlast objavila rat Bogu i Crkvi koja je stvarala tu državu.
Mitropolit Amfilohije - Foto: SRNA
Mitropolit AmfilohijeFoto: SRNA

Mitropolit je, povodom poziva da se on i lider DF-a Andrija Mandić jave tužilaštvu pod prijetnjom hapšenja zbog prisustva sahrani istoričaru Vladi Јovićeviću, poručio nalogodavcima da se ne može odazvati odmah jer ima obaveze.

- Ovo što se desilo je priča za sebe, jer na groblju nikog nije bilo, osim njegova tri sina, supruga, kaluđeri, ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, Andrija Mandić i ja. Svi na propisanom odstojanju - rekao je mitropolit Amfilohije.

Na pitanje Večernjih novosti da li očekuje represivniji odgovor nadležnih, mitropolit Amfilohije je poručio da mogu da ga hapse i da vlast Crne Gore može da radi šta hoće i kako hoće.

- Јa sam, ipak, mitropolit Crne Gore i to Mitropolije koja je rodila Crnu Goru, onu pravu, petrovićevsku, izvornu Crnu Goru - rekao je mitropolit Amfilohije.

On je istakao da ova crnogorska vlast, neka što sebe bruka, nego bruka i Crnu Goru pred međunarodnom javnošću, svojim bezakonjem i ponašanjem.

- Objavili su rat Bogu i Crkvi koja je stvarala ovu državu - rekao je mitropolit Amfilohije.