latinica  ћирилица
26/04/2020 |  12:06 ⇒ 12:41 | Autor: SRNA

Bivas: Izrael i Srpska učiniće da se nikada više ne ponove zvjerstva (VIDEO)

Gradonačelnik grada Modina iz Izraela Haim Bivas poručio je da će Izrael i Republika Srpska učiniti sve da se nikada više ne ponove zvjerstva koja su se događala u Donjoj Gradini i koncentracionom logoru Јasenovac.
Donja Gradina-obiljepžavanje - Foto: RTRS
Donja Gradina-obiljepžavanjeFoto: RTRS

- Holokaust koji je izvršen u Evropi nezamisliv je događaj u ljudskoj istoriji po počinjenim zvjerstvima - rekao je Bivas u video-obraćanju na današnjoj komemoraciji u Spomen-području Donja Gradina.

Bivas je podsjetio da je tada ubijeno šest miliona Јeverja i stotine miliona Srba, žena i muškaraca, koji su uhapšeni, mučeni i ubijeni bez ikakvog racionalnog objašnjenja.

- Tada je počinjen genocid koji do tada nije viđen - dodao je Bivas.

On je dodao da postojanje države Izrael pokazuje sjećanje na braću i sestre koji su mučeni u Holokaustu i na koje će se uvijek podsjećati.

U Donjoj Gradini danas je obilježen Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Јasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina, ove godine drugačije i uz prisustvo samo najviših zvaničnika Republike Srpske i predstavnika diplomatskog kora u BiH.