latinica  ћирилица
27/04/2020 |  13:18 ⇒ 14:02 | Autor: SRNA

Održana komemoracija doktoru Draganu Vojovdiću (FOTO)

Doktor Dragan Vojvodić bio je predan profesiji i narodu i bez obzira na to što je znao da bolest izazavanu virusom korona teže podnose stariji, nije odustajao od svoje profesije, dežurao je dan-dva prije nego što se razbolio, dajući svoj maksimum kao što je činio i u ratu i u poslijeratnom vremenu, rekao je generalni direktor Univerzitetsko kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić.

Đajić je nakon komemoracije na kojoj su se kolege oprostile do preminulog doktora, rekao da je svaka riječ suvišna kada se priča o Vojvodiću.

- On je sve rekao svojim radom kao ljekar, kolega, prijatelj i učitelj mladih doktora. Bio je ljekar kakav, kada studenti upisuju medicinu, žele da budu - plemenit, human, stručan, vrijedan, prihvatljiv i uvijek raspoložen. Ovo je veliki gubitak za UKC, zdravstveni sistem i Republiku Srpsku - istakao je Đajić.

On je poručio da će zaposleni u UKC-u nastaviti da stanovnicima pružaju zdravstvenu zaštitu na najvišem nivou i istovremeno preduzimati mjere da zaštite zdravstvene radnike kako ne bi bili inficirani i da bi mogli da liječe stanovništvo.

Pomoćnik generalnog direktora UKC-a Goran Topić rekao je da je kao specijalista neforlogije imao čast i privilegiju da radi sa Vojvodićem.

- Doktor Vojvodić je bio jedan od omiljenih ljekara u UKC-u i cijeloj Republici. Imao sam čast i privilegiju da radim sa njim jer smo iste specijalnosti. Godine koje smo proveli zajedno na poslu bile su uspješne i plodonosne, a iznad svega bilo je veliko zadovoljstvo raditi sa njim - naglasio je Topić.

Komemoracija doktoru Vojvodiću (Foto: RTRS)

Prema njegovim riječima, Vojvodić je mjesec dana bio hospitalizovan u UKC-u nakon što je potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

- Uradili smo sve što smo mogli kao i u slučaju drugih pacijenata, ali kada se radi o kolegi tu su prisutne i emocije koliko god je to protiv načela naše profesije. Doktor Vojvodić je bio u rizičnoj kategoriji zbog svojih godina i pridruženih bolesti, ali nije odustao. Stao je u prve redove da pomogne svojim pacijentima, ali, nažalost, platio je visoku cijenu. Nije se povukao, za njega povlačenje nikada nije bila opcija - rekao je Topić.

Nefrolog Dragan Vojvodić preminuo je od posljedica virusa korona poslije dužeg liječenja u UKC-u.

U opštini Ribnik, rodnom mjestu doktora Vojvodića, danas je dan žalosti.