latinica  ћирилица
02/05/2020 |  10:09 | Autor: SRNA

Derventa: Јoš 14 lica iz zaraženo virusom korona

Prema nalazima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske još četrnaest lica iz Dervente zaraženo je virusom korona, saopšteno je iz HES Doma zdravlja Derventa
Derventa - Foto: RTRS
DerventaFoto: RTRS

Radi se o 13 korisnika u domu za starija lica i jednom licu koje je bilo u kontaktu sa ranije oboljelim od korona virusa. Sva lica su upućena na bolničko liječenje u bolnicu u Doboju.

Јedno oboljelo lice zaposleno u domu za starija lica ima prebivalište u Prnjavoru i ono je upućeno u Republički objekat za izolaciju u Banjaluci.

Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu preduzela je sve neophodne mjere za suzbijanje infekcije i sprečavanje njenog daljeg širenja. Sva lica koja su bila u kontaktu sa inficiranima stavljena su pod zdravstveni nadzor i nalaze se u izolaciji. Zdravstveno stanje korisnika usluga doma se redovno prati. Tokom 02.05.2020. biće nastavljeno testiranje korisnika doma i zaposlenih.

Ovim se broj inficiranih lica sa područja opštine Derventa popeo na dvadeset i jedno.

Na području Opštine Derventa pod nadzorom je ukupno 216 lica.

Tokom prethodna 24 časa osam lica je stavljeno pod zdravstveni nadzor. Pet lica je bilo u kontaktu sa oboljelim od COVID-19, a dva su putnici u međunarodnom saobraćaju i nalaze se u izolaciji u karantinu. Za dva lica je istekao period nadzora.