latinica  ћирилица
12/05/2020 |  15:03 ⇒ 22:15 | Autor: RTRS

Radojičić: Navikavati se na novu realnost; Povećana kontrola rada (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se od juče u cijeloj Republici Srposkoj pa tako i u Banjaluci nalazimo u postepeno j liberalizaciji mjera.
Igor Radojičić (foto: Grad Banja Luka) -
Igor Radojičić (foto: Grad Banja Luka)

- Svi se moramo navikavati na novu realnost, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Naveo je da su povoljnije brojke kada su u pitanju osobe koje su zaražene virusom korona, ali da se isto tako to može brzo i promijeniti.

Podsjetio je da je juče sa radom počelo niz djelatnosti, kao što su kozmetički saloni i kafići.

- Zbog većeg broja kontakata potrebno je i dalje da se pridržavamo mjera koja su i do sada važila - rekao je gradonačelnik.

Naveo je da su od jutros u Banjaluci ukinuti i gradski karantini.

- Komunalna policija će po povjerenoj dužnosti provjeriti sva lica u kućnoj izolaciji - istakao je Radojičić.

Naveo je da je u predškolskim ustanovama danas bilo 80 djece.

 - Svi vrtići su u funkciji i spremni su za prihvat djece - rekao je Radojičić i rekao da su testirani svi vaspitači i radnici u ustanovama su testirani i negativni.

Naveo je da je povećana kontrola rada subjekata koji su juče počeli da rade.

- Uvedene su nove linije u gradski prevoz od jutros. Kada je u pitanju cijena karata, to određuju privatna lica - dodao je Radojičić.

Istakao je da su tražili da se cijene karata koriguju na niže i da su u prodaji samo radničke mjesečne karte s obzirom na to da studenti i đaci nemaju redovne aktivnosti, a penzioneri na osnovu mjera treba da se što manje kreću.

- Starijim licima je preporučeno da ne koriste javni prevoz, jer je to rizično za njih -  kazao je Radojičić i dodao da oni bez prijeke potrebe ne treba da koriste javni prevoz.

Podsjetio je da je broj polazaka autobusa prilagođen.

Kontrolni organi će pojačano kontrolisati sve one koji su juče počeli sa radom, ali i vrtiće i domove za starija lica.