latinica  ћирилица
13/05/2020 |  16:25 ⇒ 20:37 | Autor: SRNA

Mandić: Odustali smo od odluke da pozovemo narod na ulice

Demokratski front odustao je od odluke da pozove sve pravoslavne hrišćane da izađu na ulice, blokiraju Crnu Goru i zaustave saobraćaj i kretanje dok ne budu pušteni Njegovo preosveštenstvo episkop Јoanikije i sveštenici, saopštio je lider tog političkog saveza Andrija Mandić.
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.)) -
Andrija Mandić (Foto:Tanjug/D.G.))

On je rekao da su odluku promijenili nakon poziva Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Amfilohija i saopštenja Episkopskog savjeta, kojima je, na samo DF-u, već i vladajućoj većini i drugim strankama, poručeno da se uzdrže od partijskih i političkih zloupotreba crkve.

- Mi smo promijenili našu prethodnu odluku da pozovemo sve pravoslavne hrišćane da izađu na ulice blokiraju Crnu Goru i zaustave saobraćaj i kretanje dok ne budu pušteni Јoanikije i sveštenici - rekao je Mandić novinarima ispred Skupštine Crne Gore.

On je naveo da je DF zbog poziva mitropolita Amfilohija odlučio da nastavi snažnu borbu i da ne dozvoli nikome da u toj borbi pokuša da im prebaci da oni nešto hoće da zloupotrijebe da bi dobili glas više ili manje.

On je istakao da mu je žao što, zajedno sa svim poslanicima DF-a, mora da posluša mitropolita Amfilohija, jer zna da bi Crna Gora noćas bila blokirana i da bi se jednom završilo sa ovom, kako je rekao, diktatorskom vlašću.