latinica  ћирилица
13/05/2020 |  22:58 ⇒ 23:01 | Autor: sputniknews.com

Perović: Prestanite s nasiljem, među povrijeđenima ima i djece

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku mjeru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović.
Gojko Perović (foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska) -
Gojko Perović (foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska)

- Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povrijeđenima večeras ima i djece - a sve je to građanstvo koje je samo prije mjesec - dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku mjeru - izjavio je Perović za Sputnjik.

On ocjenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mjere koristi za progon Crkve.

- O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavijestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu iznijeti sve detalje o nepravdi i protivzakonitom činjenju protiv vladike Јoanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku - to je naš zajednički narod - koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru - poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa "protivzakonitim i neosnovanim držanjem" vladike Јoanikija sa sveštenstvom u pritvoru.