latinica  ћирилица
16/05/2020 |  10:56 ⇒ 12:02 | Autor: SRNA

Mandić: Kriza će se nastaviti i nakon puštanja vladike Јoanikija

Јedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ u Crnoj Gori Andrija Mandić izjavio je da puštanje episkopa budimljansko–nikšićkog Јoanikija na slobodu nije izlaz iz krize već rješenje za jednu spornu situaciju.
Andrija Mandić (Foto: N1) -
Andrija Mandić (Foto: N1)

Mandić je naglasio da niko ne može da predvidi šta će se dešavati u Crnoj Gori u kojoj je narodna volja da se nastavi sa litijama.

On je istakao da vlast zloupotrebljava epidemiju virusa korona i da su se mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo selektivno primjenjivale.

- Kada razmišljate zašto su jednog svetog čovjeka i sveštenike strpali u zatvor, a da je druge koji su kršili mjere Nacionalno koordinaciono tijelo kaznilo sa 50 ili 100 evra, onda ne možete da ne pomislite da ovi ljudi možda namjerno guraju ovu zemlju u građanske sukobe - rekao je Mandić za RTS.

U vezi sa današnjim konferencijskim sastankom lidera Srba iz Crne Gore sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mandić je naveo da su imali potrebu i pravo da predsjedniku Srbije kažu da se srpski narod najbolje može oduprijeti i odbraniti ako je solidaran i ako se brani kao jedna cjelina.

- Naša crkva bi se najbolje branila kao jedinstvena organizacija. Mi vidimo da naši episkopi prenose poruke, a naši sunarodnici u i Republici Srpskoj i u Srbiji su pokazali solidarnost sa građanima Crne Gore i vjerujućim ljudima. Željeli bismo da se nastavi u tom duhu - istakao je Mandić.

Mandić je pojasnio da u Beograd nije mogao doći, jer su predstavnike Srba obavijestili iz Nacionalnog koordionacionog tijela da bi se nakon povratka iz Srbije i dokumentacije da nisu zaraženi 28 dana našli u karantinu i samoizolaciji.