latinica  ћирилица
16/05/2020 |  13:29 ⇒ 13:41 | Autor: SRNA

Ruski vojnici ispraćeni iz Srbije sa zahvalnošću (FOTO)

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko poručio je na ceremoniji ispraćaja pripadnika Oružanih snaga Rusije, koji su od 3. aprila bili angažovani na pružanju pomoći Srbiji u suzbijanju virusa korona, da su stručno i profesionalno izvršili veoma važan zadatak.
Obraćanje Vulina (foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Obraćanje Vulina (foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Radili ste posvećeno, odano, u prisnoj i najboljoj saradnji sa svojim kolegama iz Srbije. Ovu ocjenu čuo je čitav svijet, cijela međunarodna zajednica, jer tako su vaš istrajni posao ovde u Srbiji ocijenili naši predsjednici u telefonskom razgovoru - rekao je Bocan–Harčenko.

On je dodao i da su doprinijeli zaokretu situacije u Srbiji na bolje, a najvažnije je to što su donijeli još jednu vidljivu, snažnu i trajnu kariku u dugom lancu saradnje i veze između Rusije i Srbije.

Bocan-Harčenko je istakao da prijateljstvo i bratstvo između Rusije i Srbije i tradicija njihove zajedničke borbe jačaju i sada kada se suočavaju sa nevidljivim izazovom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su ruski vojnici došli kada je bilo najteže, u trenutku kada su mnogo veći i mnogo bogatiji napuštali borbu i nadu.

- Bili ste tamo gdje uvijek možete da se vratite. Od nas imate zahvalnost, od budućih generacija zahvalno sjećanje. Srbi i Rusi nikada nisu izabrali pogrešnu stranu svijeta, Srbi i Rusi nikada nisu bili poraženi - istakao je Vulin.

General-major Mihail Černišov, koji predvodi ekspertski tim Oružanih snaga Rusije, rekao je da su zajedničkim naporima sa Vladom i Vojskom Srbije uspjeli da prelome epidemiološku situaciju izazvanu virusom korona.

- Uložili smo mnogo napora da izvršimo taj zadatak. Hvala svima vama za snagu i dušu koje ste uložili u izvršavanje ovog zadatka - poručio je general Černišov.