latinica  ћирилица
16/05/2020 |  16:46 | Autor: SRNA

Božović posjetio vladiku Јoanikija

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović posjetio je Njegovo preosveštenstvo episkopa budimljanskog-nikšićkog Јoanikija i nikšićke sveštenike, koji su prošle noći pušteni iz pritvora.
Vladimir Božović - Foto: Screenshot
Vladimir BožovićFoto: Screenshot

Božović je tokom posjete u Vladičanskom dvoru prenio pozdrave predsjednika Srbije i srpskog naroda, te izrazio uvjerenje da će svi nesporazumi i problemi biti rješavani mirno, dijalogom i uz puno poštovanje kako domaćih zakona Crne Gore i međunarodnih normi i standarda, saopšteno je iz Ambasade Srbije.

Vladika Јoanikije upoznao Božovića sa svojim viđenjem svih događaja i zahvalio je svim drugim ambasadorima u Crnoj Gori koji su izrazili interesovanje i zabrinutost za protekle događaje.

On je srdačno zahvalio za brigu, pažnju i ljubav koju su osjetili iz bratske Srbije.

Sagovornici su zaključili da bi svi trebalo da rade u duhu mira, ljubavi, međusobnog uvažavanja i poštovanja i da daju doprinos bratskim i prijateljskim odnosima Srbije i Crne Gore, prenosi "Sputnjik".

U Crnoj Gori su poslije proslave Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću 12. maja uhapšeni Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Јoanikije i osam sveštenika nikšićkog Sabornog hrama. Pušteni su proišle noći iz pritvora u kojem su proveli 72 sata.