latinica  ћирилица
16/05/2020 |  17:10 ⇒ 17:10 | Autor: SRNA

Dvojica napadača djelimično priznala napad na Petronijevića i Pekovića

Dvojica osumnjičenih djelimično su priznala napad na advokata Gorana Petronijevića i predsjednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića, dok su druga dvojica u potpunosti to negirala.
Goran Petronijević (Foto:Medija centar Beograd) -
Goran Petronijević (Foto:Medija centar Beograd)

Osumnjičeni za napad su A.U. /40/, Đ.N. /41/, M.B. /53/ i V.M. /40/, koji su saslušani u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Iz tužilaštva je navedeno da dvojica osumnjičenih priznaju samo da je došlo do svađe i tuče, ali kao razlog navode da su ih oštećeni provocirali. Negirali su da su oštećene šutirali nogama i da su ih udarali stolicama.

Druga dvojica su negirala sve što im je stavljeno na teret, već su naveli da su sa ostalom dvojicom bbili u bašti kafića, ali da su prije samog događaja otišli i da nisu učestvovali, prenose beogradski medihi .

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu, a određen im je i pritvor da ne bi uticali na svjedoke i oštećene.

Napad na advokata Petronijevića i Pekovića, koji je i bivši sudija Vrhovnog kasacionog suda, dogodio se 15. maja nešto poslije ponoći u bašti kafića u Begradu. Oni su nakon toga prevezeni u Urgentni centar gdje su im konstatovane povrede.