X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
17/05/2020 |  08:35 | Izvor: SRNA

Dječije pozorište Srpske sutra otvara vrata Muzeja pozorišnih lutaka

Dječije pozorište Republike Srpske sutra će, na Međunarodni dan muzeja, otvoriti vrata Muzeja pozorišnih lutaka.
Muzej pozorišnih lutaka RS (Foto:  Dječije pozorište Republike Srpske) -
Muzej pozorišnih lutaka RS (Foto: Dječije pozorište Republike Srpske)

Glumci, obučeni u kostime iz predstave "Koboldi" Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, u 10.00 časova će "stati" ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište Republike Srpske i grupnim portretom pozvati mališane i roditelje da dođu u Muzej pozorišnih lutaka, najavljeno je iz Dječijeg pozorišta.

- Kako se u predstavi "Koboldi" čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i, naravno, pobjeđuju, tako će i ova naša slika biti poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu da pobijede nevolju virusa korona - kažu u Dječijem pozorištu.

Muzej lutaka u utorak, 19. maj, u 10.00 časova otvoriće glumci odjeveni u kostime iz predstave "Peća i vuk", a dan kasnije slijede "pokretne slike" iz predstava "Noć u Merlinovom zamku", "Maša i medo" i "Sirano de Beržerak".

- Tako će sljedeća sedmica biti u znaku likova iz predstava Dječijeg pozorišta, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra - objasnili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Muzej će raditi svakog radnog dana od 10.00 do 18.00 časova, uz sve propisane preventivne bezbjedonosno-epidemiološke mjere.