latinica  ћирилица
17/05/2020 |  12:21 ⇒ 15:04 | Autor: RTRS

Kovačević: "Kozaračko kolo" ne može oprati licemjerstvo Sarajeva (VIDEO)

Moramo da kažemo da su u Blajburgu stradale ustaše, najveći zločinci koji su hodali 20. vijekom, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević komentarišući juče održanu misu za takozvane blajburške žrtve.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Kažu da su ubijeni bez suđenja, ali oni su bježali od vlasti, nisu se željeli predati. Da su ih pustili, bili bi konstantna prijetnja da ponovo počine zločine koje su radili četiri godine. Oni su počini genocid nad srpskim narodom - istakao je Radovan Kovačević, gostujući u Dnevniku 1 naše televizije.

On poručuje da se juče svjedočilo licemjerstvu Sarajeva.

- Pokušali su "Kozaračkim kolom" da speru svoju ljagu, prije svega zbog protjerivanja 200.000 Srba iz tog istog Sarajeva. U Drugom svjetskom ratu fašisti su ubijali, istrebljivali Srbe, koji su gotovo sami pokrenuli antifašističku borbu, i oslobodili to isto Sarajevo, koje danas želi baštiniti tekovine antifašizma, pozivajući se i na Valtera - naglasio je Kovačević.

U Parlamentarnoj skupštini BiH dan prije predložena je rezolucija o osudi ustaškog režima koju su uputili poslanici Kluba Naša stranka - Nezavisni blok, Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković-Lepić i samostalni poslanik Damir Arnaut. Srpski poslanici nisu se mogli složiti sa njom.

- Јedino tačno u deklaraciji jeste naziv, i ona je uvredljiva za srski narod, i pisali su je oni koji su protjerali Srbe iz Sarajeva. U deklaraciji nisu spominjali žrtve, ali nigdje ko je bio žrtva tih likvidacija, što je apsolutna sramota. Činjenica da ustaše jesu ubijale i Hrvate, i muslimane koji su bili protiv fašizma, ali u znatno manjem broju - naglasio je Kovačević.

Povezane vijesti:

Kovačević: SDS ambasador snaga koje žele nestanak Srpske (VIDEO)