latinica  ћирилица
17/05/2020 |  16:48 ⇒ 16:48 | Autor: SRNA

Brnabić: Novo žarište u Vranju identifikovano na vrijeme, situacija pod kontrolom

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je novo žarište virusa korona u Vranju identifikovano na vrijeme i da je situacija pod kontrolom.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

- Ono što je važno znati jeste da smo mi identifikovali lokalno žarište u Vranju, to je fabrika nameštaja 'Dodić' koja je privremeno zatvorena i onda smo proširenim testiranjem testirali ne samo radnike, već i članove njihovih porodica tako da je od ovih novih 114 slučajeva, samo iz Vranja 53 - rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da su skoro svi od novozaraženih asimptomatski slučajevi, da nemaju skoro nikakve tegobe ili imaju veoma slabe simptome.

Brnabićeva je izjavila za Tanjug da se situacija u Vranju prati kontinuirano i da je pod kontrolom, te da vjeruje da je ugašeno to lokalno žarište.

Najavilaje je da će se, ipak, u Vranju dodatno testirati narednih dana.

- Bez ovakvih proširenih testiranja ne bismo uspeli da uhvatimo ovako rano ta lokalna žarišta i zato je važno da nastavimo prošireno testiranje i vjerujem da će nam to omogućiti da budemo jedna od prvih zemalja u Evropi koja će iskoreniti kovid-19 sa svoje teritorije - istakla je Brnabićeva.