latinica  ћирилица
18/05/2020 |  10:16 | Autor: SRNA

Šid: Više od 50 incidenata sa migrantima

Na području opštine Šid zabilježeno je više od 50 incidentnih situacija u vezi sa migrantima u prethodna 24 sata, izjavio je zamjenik predsjednika ove opštine Zoran Semenović.
Vojska stigla u Šid (foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Vojska stigla u Šid (foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

On je rekao da su pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa pripadnicima MUP-a, u prethodna 24 časa zatekli migrante van prihvatnih kampova i van mjesta predviđenih za njihovu redovno kretanje.

Semenović je izjavio da je u toku noći bilo nekoliko manjih incidenata i da je zabilježeno da su pojedini taksisti vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili grupe migranata u Šid.

Istakao je da su brzim intervencijama bezbjednosnih snaga migranti vraćeni u prihvatne centre, ali da su bili bez zaštitnih maski, pa se strahuje da bi zbog toga mogla da se pogorša epidemiološka situacija na području ove opštine.

Građani Šida su u prethodnih sedam dana imali brojne probleme zbog migranata, ali u prethodna dva dana, kada su u Šid stigli pripadnici Vojske Srbije koji obezbjeđuju tri migrantska prihvatna centra, osjetno je poboljšana bezbjednost, naveo je on.