latinica  ћирилица
18/05/2020 |  11:29 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

Doboj: U aprilu za gotovo 50 odsto manje saobraćajnih nezgoda

Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom aprila broj krivičnih djela smanjen je za 34,8 odsto u odnosu na isti period lani, a manji je i broj saobraćajnih nezgoda, i to za 48,9 odsto, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.
Doboj - Policijska uprava - konferencija za novinare - Foto: SRNA
Doboj - Policijska uprava - konferencija za novinareFoto: SRNA

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj Predrag Lazić rekao je da su tokom aprila evidentirana 54 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od čega je 44 razriješeno, a najzastupljenija su djela protiv imovine kojih je bilo 37.

Lazić je naveo da je nadležnom tužilaštvu podneseno 49 izvještaja protiv 47 lica, od kojih je 21 povratnik u izvršenju krivičnih djela.

On je rekao da je izvršeno i rasvijetljeno po jedno krivično dijelo protiv polnog integriteta i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

- Oduzeto je 124 grama marihuane, 10 grama amfetamin-spida, 11 komada indijske konoplje - izjavio je Lazić.

Izvršena su i rasvijetljena dva krivična dijela protiv bezbjednosti računarskih podataka.

U ovom periodu evidentirana su dva samoubistva, dok ih je u aprilu prošle godine bilo pet.

Prema podacima Policijske uprave Doboj tokom aprila evidentirano je 45 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo jedno lice, teže je povrijeđeno šest, a lakše 18 lica.

Načelnik Sektora policije Јovica Žigić rekao je da je iz saobraćaja isključeno 31 vozilo, što je za 71,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

- U posmatranom periodu uhapšeno je 12 lica koji su kao učesnici u saobraćaju zatečeni u vršenju prekršaja pod uticajem alkohola, što je smanjenje za 76 odsto u odnosu na isti period prošle godine - izjavio je Žigić.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković ocijenio je da je ukupna bezbjednosna situacija u aprilu bila zadovoljavajuća.

Radinković je izdvojio podatak da je pet lica iz Zeničko-dobojskog kantona, tri puta u Tesliću i dva u Doboju tokom aprila, te po jednom u Doboju i Derventi u maju na benzinskim pumpama točilo gorivo u različita vozila sa nepripadajućim tablicama, a da nisu plaćala račune.

- Završavamo dokumentovanje tih krivčnih dijela za ta lica, a po završetku kriminalističke obrade izvještaj ćemo dostaviti tužilaštvu u Doboju - izjavio je Radinković.