latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:56 | Autor: SRNA

Medojević: Samo izdajnik Crne Gore može odbaciti srpski narod, pravoslavlje i SPC

Јedan od lider Demokratskog fronta Nebojiša Medojević smatra da je hapšenje Njegovog preosveštenstva episkopa budimljansko-nikšićkog Јoanikija na dan Svetog Vasilija Ostroškog užasan anticrnogorski čin, te da samo najveći neprijatelj i izdajnik Crne Gore i crnogorskog naroda može odbacivati srpski narod, pravoslavno hrišćanstvo i crkvu.
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs) -
Nebojša Medojević (Foto: Nspm.rs)

- Pokušaj čupanja korijena našeg duhovnog identiteta i naše prošlosti, tradicije i predaka i stvaranje nekog "novog Crnogorca" kakav nikad nije postojao je opasan i bolestan eksperiment /predsjednika Crne Gore Mila/ Đukanovića i globalnih satanista - naveo je Medojević u autorskom tekstu.

On je istakao da hapšenje vladike Јoanikija ne može biti djelo institucija države nastalih na volji naroda.

- To je jasan akt okupatorske vlasti koja je preuzela zadatak da promjeni identitet pravoslavnog naroda u Crnoj Gori - naveo je Medojević.

On smatra da emitovanje spota ekstremnog hrvatskog desničara koji javno i otvoreno decenijama podržava ustaški pokret i NDH i zločine te fašističke tvorevine prema Srbima, Јevrejima i Romima, nije nikakva greška urednika.

- To je osmišljena poruka biračima DPS-a pravoslavne vjeroispovjesti da je Đukanović odlučio da od njih napravi "nove Crnogorce" unijate kojima je Vatikan i katolička crkva bliža od pravoslavlja - smatra jedan od lidera DF-a.

On je ocijenio da su se birači DPS-a i do sada pokazali kao vrlo fleksibilni i spremni da za razne vrste beneficija i ličnih koristi /neko za 50 evra, a neko za 50 miliona evra/ odustanu od većine tradicionalnih vrijednosti koje su obilježavala način života Crnogoraca kroz vijekove - priznanje lažne države Kosovo, sankcije Rusiji, razaranje porodice i tradicionalnog morala, promocija kriminala i korupcije kao poželjnih i društveno opravdanih obrazaca ponašanja.

Prema njegovim riječima, Đukanović je vjerovatno pomislio da su birači DPS-a, Crnogorci pravoslavci spremni da za neki lični interes ili novac prodaju dušu đavolu i odreknu se svojih predaka, tradicije, prošlosti i identiteta i postani "novi Crnogorci".

- Prevara je bila zamišljena kao propaganda da Crna Gora i nacionalni Crnogorci treba da imaju svoju crkvu, jer je postojeća i jedina kanonska pravoslavna crkva, SPC /koja je i stvorila državu Crnu Goru/, u stvari tuđa crkva - naveo je Medojević.

On je rekao da je DF pokazao da Đukanović želi da otme vrijednu imovinu SPC u Crnoj Gori i da iskorijeni pravoslavno hrišćanstvo iz Crne Gore.

- Zakon, dakle, nije samo protiv SPC, "tuđe Crkve, kako Đukanović kaže" - naveo je Medojević.

On je ocijenio da je to bilo previše, čak i za Crnogorce pravoslavce birače DPS-a.

- Službe su registrovale da vremenom sve veći broj pravoslavnih Crnogoraca, birača DPS-a učestvuje na litijama. Režim odigrava očajničku kartu da litije predstavi kao pobunu Srba koja je dirigovana spolja /Srbija i Rusija/ protiv evroatlantskog puta Crne Gore i protiv crnogorske nezavisnosti - rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, istina je da je na litijama najviše crnogorskih Srba koji i jesu najodaniji vjernici SPC u Crnoj Gori, ali sve je više i više nacionalnih Crnogoraca koji ne žele da se odreknu pravoslavlja, svoje prošlosti, predaka i istorije.

- Sad su konačno pravoslavni Crnogorci, birači DPS prepoznali opasnost da prateći sataniste milijardere iz vrha DPS, osim fabrika, radnih mjesta, šuma, zemlje, voda, mogu ostati i bez svojih korijena. U mozgovima preko 400.000 pravoslavaca u Crnoj Gori nešto je kliknulo - "To je to. Ovo je projekat pokatoličenja Crnogora-ca". Kroatizacija Crne Gore. To je cilj Zakona o slobodi vjeroispovjesti - istakao je Medojević.

On je ocijenio da Đukanović želi da pounijati pravoslavne Crnogorce i da ih odvoji od duhovnog istoka i približi Vatikanu.

- Progon Crkve i pravoslavnih vjernika od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti u vrijeme korone još više je ukazao da DPS želi da ponizi i disciplinuje pravoslavni narod i da ih pripremi za finalno rješenje. Hapšenje Vladike Јoanikija, određivanje pritvora u zloglasnoj nikšićkoj Garaži, gdje se zatvaraju narkomani, prostitutke, sjecikese, lopovi, trebalo je bude primjer kako će se Đukanović odnositi prema pravoslavcima kada se uskoro završi epidemija korone - zaključio je Medojević.