latinica  ћирилица
18/05/2020 |  13:30 | Autor: SRNA

Pupovac: Cilj izbora mora biti radikalan zaokret u društvu i državi

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas da raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje izbora moraju imati ozbiljan cilj, a to je radikalan zaokret u društvu i državi u nizu oblasti u odnosu na dosadašnju situaciju, uključujući i SDSS-ove partnere u protekle četiri godine.
Milorad Pupovac - Foto: RTS
Milorad PupovacFoto: RTS

- Ako želimo raspustiti parlament danas i raspisati izbore, onda je neophodno da to raspuštanje ima ozbiljan cilj. Ozbiljan cilj pretpostavlja radikalan zaokret u više oblasti u našem društvu u odnosu na sadašnju situaciju i sve situacije koje su tome prethodile -  rekao je Pupovac novinarima u Saboru.

On je dodao da Hrvatska danas izlazi na izbore u okolnostima u kojima ljudi ipak mogu birati, ne samo između tih krajnjih polova, već i nešto što nudi ozbiljniju perspektivu politike u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Na pitanje da li je skloniji saradnji sa lijevom ili desnom opcijom nakon izbora, Pupovac je rekao da još nemaju prognozu i nije je lako napraviti.

- Bitka za saborske mandate biće vrlo tijesna i neizvjesna tako da u ovom trenutku nije zahvalno prognozirati. Što se nas tiče, najprije idemo da osvojimo mandate koje treba da osvojimo, profilišemo program koji treba da ponudimo biračima, a nakon toga ćemo da vidimo kakve programe nude ostale stranke - kaže Pupovac.

On je poručio da na izbore ne izlazi da bi nekome donosio političke poene.

- Previše je onih koji na SDSS-u i njegovom imenu grade svoju političku karijeru i kampanju. Budite sigurni da čak i onda kada mi stanu na najbolniji prst na nozi, nećete čuti od mene izjavu kojom ću im pomagati da na našoj poziciji i politici grade svoj politički uspjeh i ovu zemlju još jednom uvode u vrtlog netolerancije, mržnje i tobožnjeg domoljublja - izjavio je Pupovac.