latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:04 | Autor: SRNA

Sovilj: Svako neka se drži svoje uskostručne oblasti

Vršilac dužnosti direktora bolnice "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor Mirko Sovilj izjavio je danas da je naročito važno da je ljekar ove zdravstvene ustanove imao naknadno dva negativna testa nakon što je jedno od prethodnih testiranja na virus korona pokazalo pozitivan rezultat.
Bolnica Prijedor - Foto: RTRS
Bolnica PrijedorFoto: RTRS

- Sve drugo vezano za to, ja zaista ne ulazim i ne mogu to komentarisati. Mi smo struka koja ima svoje principe rada, tih principa se držimo i, praktično, nama je najvažnije stanje pacijenta - rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

On je ukazao na to je u posljednjih sedam do deset dana sasvim drugačija slika infekcije virusom korona i da je očito da se dešavaju određene promjene.

- U suštini, to je pitanje za usku struku, dakle za mikrobiologe, virusologe, epidemiologe i tako dalje, i, zaista, molio bih da se držimo svako svoje uskostručne oblasti i da argumentima i na osnovu podatka donosimo zaključke - poručio je Sovilj.

On je naglasio da je zabranjeno objavljivati imena zaraženih lica bez njihove saglasnosti.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u petak, 15. maja, saopštilo je da je među licima pozitivnim na virus korona i jedan ljekar prijedorske bolnice.

Naredna dva testiranja pokazala su negativne rezultate i ljekar je otpušten kući nakon dva dana provedena u Studentskom domu "Nikola Tesla" u Banjaluci.