latinica  ћирилица
18/05/2020 |  15:29 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

U utorak o eventualnom otvaranju prelaza prema Kosmetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će Krizni štab za borbu protiv virusa korona sutra razmotriti pitanje eventualnog otvaranja administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije.
Ana Brnabić - Foto: TANЈUG
Ana BrnabićFoto: TANЈUG

- Insistiraću da se to riješi što je prije moguće, to nam je u najvećem interesu. Vidjećemo da sutra to rešimo  rekla je Brnabićeva novinarima.

Ona je navela da je tokom krize postojala određena komunikacija sa Prištinom, te da se Vlada Srbije trudila da ti odnosi budu bolji nego inače, u interesu života i zdravlja ljudi.

- Ne bih govorila kako je Priština na to reagovala, to nije važno, već kako smo mi reagovali i kakvo smo lice pokazali. Kada smo donirali 1.000 testova Prištini, nismo željeli da ubiramo političke poene. To je bila još jednom pružena ruka regionu - rekla je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, u prethodna dva mjeseca najvažnije je bilo sačuvati živote i zdravlje ljudi.

Brnabićeva je rekla da se Srbija tokom cijele krize trudila da ima dobru regionalnu saradnju i da podrži sve regionalne partnere, bez obzira na razlike i konfrontacije, prenijeli su beogradski mediji.

Ona je istakla da je Srbija u teškim okolnostima pomagala svima u regionu kroz kontinuirani izvoz kiseonika, donaciju testova, izvoz brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.