latinica  ћирилица
18/05/2020 |  16:21 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Za smještaj studenata koristiće se Srednjoškolski dom i drugi paviljon SC

Republički štab za vanredne situacije donio je danas, na 36. sjednici, u Banjaluci, Zaključak o ustupanju prostorija ЈU "Srednjoškolski dom" Banjaluka za potrebe smještaja studenata koji polažu ispite na visokoškolskim ustanovama.
Studentski paviljon -
Studentski paviljon

1. Ustupaju se prostorije ЈU "Srednjoškolski dom" Banjaluka za potrebe smještaja studenata koji polažu ispite na visokoškolskim ustanovama.

2. Studenti iz tačke 1. ovog zaključka mogu koristiti prostorije ЈU "Srednjoškolski dom" Banjaluka do početka školske 2020/2021. godine.

3. Prilikom boravka studenata potrebno je primjenjivati sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

4. 3a realizaciju ovog zaključka zadužuje se direktor ЈU "Srednjoškolski dom" Banjaluka, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

5. Nadzor nad sprovođenjem mjera iz tačke 3. ovog zaključka, vršiće nadležni inspektori u sastavu Republičke uprave za inspekcijske poslove.

6. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o odobravanju korištenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

1. Odobrava se upotreba ustanova studentskog standarda, u kojima nema smještenih lica pozitivnih na virus korona, za smještaj studenata u cilju izvršenja njihovih obaveza na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.

2. Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su:

1) ЈU Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka - Paviljon 2,

2) ЈU Studentski centar Zvornik,

3) ЈU Studentski centar Pale,

4) ЈU Studentski centar u Lukavici,

5) ЈU Studentski dom Foča.

3. Zadužuju se ustanove iz tačke 2. ovog zaključka da preduzmu sve neophodne radnje kako bi u što kraćem roku smještajne kapacitete prilagodile osnovnoj namjeni i stavile na raspolaganje studentima u cilju njihovog boravka.

4. Ustanove iz tačke 2. ovog zaključka su dužne obezbjediti da se prilikom boravka studenata u ustanovama primjenjuju sve zdravstvene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske kako bi se osigurao najveći stepen zdravstvene zaštite studenata.

5. 3a realizaciju ovog zaključka zadužuju se ustanove studentskog standarda i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

6. Nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka obavljaju nadležni inspektori u sastavu Republičke uprave za inspekcijske poslove.

7. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.