latinica  ћирилица
18/05/2020 |  17:56 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Vlada Srbije dala smjernice studentima Srpske za testiranje na virus (FOTO)

U sklopu dogovora i zakazivanja besplatnog testiranja na SOVID- 19. zbog ulaska u Republiku Srbiju studenata sa teritorije Republike Srpske i BiH, Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, izdalo je saopštenje, u kojem se pojašanjava procedura.
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Vlada Srbije (Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

- Testiranje na SOVID-19 moći će da obave samo studenti koji budu imali obaveze na visokoškolskim ustanovama tokom maja (praktična blok nastava ili ispitni rok). Na testiranje studenti će dolaziti sa mejl porukom koju treba da dobiju od visokoškolske ustanove, u kojoj se navode njihove obaveze u maju. Sa negativnim rezultatom testa studenti će imati rok od 72 časa da uđu u Republiku Srbiju bez obaveze boravka u karantinu. O ovoj proceduri visokoškolske ustanove treba da informišu svoje studente, koji treba da budu obuhvaćeni ovim testiranjem - navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

S tim u vezi, visokoškolske ustanove navedenim studentima treba da pošalju mejl u kom ih obavještavaju o obavezama kojima treba da pristupe tokom maja, kao i o tome da će njihovo ime biti na spisku vladine komisije za davanje dozvola za ulazak u Srbiju.

Spiskove navedenih studenata (na kojima se nalaze: ime i prezime, matični broj, broj indeksa) je zatim potrebno da visokoškolske ustanove pošalju svom univerzitetu/akademiji strukovnih studija, a sve informacije nakon objedinjavanja univerzitet/akademija strukovnih studija dalje će dostaviti Komisiji Vlade Srbije za davanje dozvola za ulazak u Srbiju, na sektor_za_visoko_obrazovanje@mpp.gov.rs i komisija.covid-19@gov.rs

Studenti se mogu javiti Radmili Pejić na mejl r.rejic@mnrvoid.vladars.net