latinica  ћирилица
19/05/2020 |  10:55 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

M. Grad: U aprilu saobraćajnih nezgoda manje za 44 odsto

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u aprilu se dogodilo 14 saobraćajnih nezgoda, što je za 11 nezgoda ili 44 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, rekao je načelnik ove uprave Milan Milekić.
Konferencija za novinare predstavnika Policijske uprave Mrkonjić Grad - Foto: SRNA
Konferencija za novinare predstavnika Policijske uprave Mrkonjić GradFoto: SRNA

- Dvije nezgode su bile sa lakše povrijeđenim licima, dok nije bilo nezgoda sa teže povrijeđenim i poginulim licima - rekao je Milekić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je naveo da je u aprilu evidentirano 13 krivičnih djela - deset iz oblasti opšteg, jedno iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva prema Krivičnom zakonu BiH.

- Koeficijent ukupne rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 92,30 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 88,88 odsto - naglasio je Milekić.

Prema njegovim riječima, u aprilu je evidentirano 75 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je više za 65 u odnosu na uporedni period.

- Bilo je 78 prekršaja, što je više za 62 prekršaja ili 387,5 odsto. Do povećanja broja narušavanja javnog reda i mira, kao i prekršaja, došlo je zbog sprovođenja mjera i radnji čiji je cilj sankcionisanje lica koja krše odluke Republičkog štaba za vanredne situacije - kaže Milekić.

On je naveo da je evidentiran 71 prekršaj prema članu 22 Zakona o javnom redu i miru /ograničenje kretanja na određenom prostoru/, što čini 91,02 odsto ukupnog broja prekršaja.

Milekić je naglasio da je u aprilu evidentirano i 27 migranata, te da pripadnici ove uprave preuzimaju sve preventivne i operativne mjere i radnje kako bi ta pojava bila pod kontrolom.