latinica  ћирилица
19/05/2020 |  10:59 | Autor: SRNA

U Semberiji do sada testirano 921 lice, 13 bilo pozitivno

U Semberiji je do sada na prisustvo virusa korona testirano 921 lice, od kojih je 13 bilo pozitivno, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina.
Bijeljina - gradska uprava - Foto: RTRS
Bijeljina - gradska upravaFoto: RTRS

U protekla 24 časa nadležni zdravstveni inspektor na graničnom prelazu Rača izdao je 25 rješenja o izolaciji, a na Pavlovića mostu četiri rješenja.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su šest prekršajnih naloga za lica koja su prekršila zabranu kretanja nakon 22.00 časa i devet za lica koja nisu koristila ličnu zaštitnu opremu /masku/.

Komunalna policija je izvršila kontrolu 50 lica u izolaciji i svi su pronađeni na adresi.

Prema podacima Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina, u Domu učenika smještena su dva lica pozitivna na virus korona i dobrog su zdravstvenog stanja.

U bolničkoj izolaciji nalazi se 15 osoba, u kućnoj izolaciji šest, a pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja su 263 osobe.

Svi rezultati testova na kovid-19 pristigli u Bijeljinu iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas do 9.00 časova su negativni, a u gradskoj Bolnici "Sveti vračevi" očekuju rezultate za još 23 uzeta brisa i tri retesta.