latinica  ћирилица
19/05/2020 |  13:57 ⇒ 13:57 | Autor: SRNA

Fond PIO: Pozitivan revizorski izvještaj četvrtu godinu zaredom

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske četvrtu godinu zaredom je dobio pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, saopšteno je iz Fonda.
Fond PIO - Foto: RTRS
Fond PIOFoto: RTRS

Finansijska revizija trajala je protekla četiri mjeseca i Fond PIO je za 2019. godinu dobio pozitivno mišljenje, bez ijedne preporuke.

Prema mišljenju revizije, finansijski izvještaji Fonda istinito i objektivno prikazuju u svim materijalno značajnim aspektima finansijsko stanje imovine na dan 31. decembar 2019. godine, prihoda, primitaka, rashoda i izdataka, kao i izvršenje budžeta za TU godinu, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Fonda PIO, izvršena je i revizija usklađenosti finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima i utvrđeno da su u svim materijalno značajnim aspektima u skladu sa zakonskim propisima kojima su regulisani.

Ovim je Fond PIO, jedna od najvećih institucija Republike Srpske sa složenim sistemom poslovanja u 54 opštine, šest filijala i Centralnom službom, po četvrtu godinu zaredom dobio pozitivno mišljenje o svom finansijskom poslovanju usklađenom sa zakonskim propisima.

- Uz primjenu integrisanog sistema menadžmenta, integrisanog informacionog sistema i svih propisa, ovaj izvještaj potvrđuje efikasnost i pravilnost u radu Fonda kao jedne od najvažnijih institucija Republike Srpske, svrstavajući je tako u red dobrog organa uprave i modernog servisa građana u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja - navedeno je u saopštenju.