latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:28 ⇒ 14:28 | Autor: SRNA

Uhapšen pripadnik Granične policije

Policijski službenici Centralne istražne kancelarije Granične policije BiH uhapsili su pripadnika te policijske agencije čiji su inicijali P.V. i lice R.M. zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Pripadnici Centralne istražne kancelarije i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu pri višegradskoj Terenskoj kancelariji Istok juče su na području Foče zaustavili kombi kojim je upravljao P.V, a u kojem su zatečeni državljanin BiH i državljanin Crne Gore.

- Osim svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH i ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem presijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uslovima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje - izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

On je naglasio da će za ovakve pojedince biti preduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa zakonom, kako se slični slučajevi ne bi ponovili, saopšteno je iz Granične policije.

Protiv uhapšenih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predat službenicima Službe za poslove sa strancima.